Evenimente FEstudIS

Iașiul pe bicicletă

 Parada FEstudIS

FestudIS  debutează și anul acesta cu unul dintre cele mai așteptate evenimente ale acestui festival, mai exact  tradiționala Paradă. Acest eveniment strânge într-un singur marș  toate Organizațiile Studențești din Iași. Voluntariirii, recuzita,  voia bună și entuziasmul sunt adunate pentru a transmite și celorlalți atmosfera și energia organizației din care fac parte. Totul este organizat sub forma unui concurs, iar la final organizațiile ale căror nume, slogan, mascotă și  număr de membrii au ieșit în evidență vor fi premiate.

Paintball și alte jocuri

Ai spirit competitiv și vrei să participi la un război al vopselelor și multe alte activități unice? Vrei să te simți bine în cadrul singurei sesiuni așteptate de studenți? Te așteptăm marți, 9 aprilie, începând cu orele 10:00 la Cabana Bucium din Iași pentru a participa la o competiție de paintball și alte jocuri interactive pe echipe. Înscrie-ți echipa formată din 10 membri și demonstrați-vă priceperea Ai șansa să joci paintball, foosball uman, biliard uman și alte jocuri, într-un cadru unic, distractiv și plăcut. Împușcă-te cu noi!

Seara de teatru

Vrei să îți scoți persoana iubită la o întâlnire și nu mai ai idei? Noi avem soluția! Invit-o la teatru! Vă așteptăm marți, 9 mai, la ora 19:00, să luați parte alături de noi la un spectacol de teatru, unde drama și comedia se vor îmbina perfect pentru a vă deconecta de la rutina zilnică. Studenți ai Facultații de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași vor pune în scenă câteva momente de excepție.
Iar pentru a ne aminti cât de importantă e eleganța în viața de zi cu zi: Dress code : Suits Black&Blue.
Intrare libera! Sala Gaudeamus,CCS Marti, 9 mai, ora 19.

Talent Show

Talentul și curajul de a urca pe scenă nu sunt lucruri pe care ai oricând ocazia să le arăți în fața prietenilor și a colegilor. Anul acesta, FEstudIS crează oportunitatea să le demonstrezi tuturor că ești mai mult decât au reușit ei să cunoască până acum. „Talent Show” este concursul care iți dă ocazia să fii evaluat de un juriu competent și totodată să câștigi și câteva premii de luat în seamă.

Dacă nu te-ai înscris să fii pe scenă, vino să îți susții colegii și să vezi și tu cine câștigă Trofeul Talent Show.

Ne vedem Miercuri, 10 mai, ora 19, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților pentru a fi alături de ai tăi!

 

Caravana Artiștilor

Caravana Artiștilor este un eveniment din cadrul FEstudIS, ce are ca scop promovarea artiștilor din Iași. Evenimentul se va desfășura în două etape. Prima va avea loc pe data de 11 mai , “La Balena” în Campusul Titu Maiorescu, începând cu ora 19:00. A doua etapă se va desfășura de 13 mai și pe spațiul verde din spatele căminelor T5 – T6 tot de la ora 19:00. Vor fi două seri de relaxare și de socializare cu prietenii, ascultând muzică bună.

StudChef

Gastronomia și pasiunea pentru gătit ne adună la cel mai așteptat eveniment studențesc.

StudChef este un concurs gastronomic din cadrul Festivalului Studenților Ieșeni Festudis la care participă cei mai talentați studenți în artele gastronomice. Evenimentul va conține o etapă de preselecții ce vor avea loc în data de 11 Mai în Campusul Tudor Vladimirescu, și o etapă finală care va avea loc în data de 12 Mai în incinta Selgros.

Pe durata concursului concurenții vor trece prin probe menite sa le testeze abilitățile, talentul in arta culinară, răbdarea dar și mai ales creativitatea, în urma cărora vor fi jurizați și doar 10 concurenți vor ajunge în marea finală, unde competiția va trece la un alt nivel.

Cu siguranță prieteni sau colegi de ai tăi se află printre participanți. Te așteptăm să vii și tu, începând cu ora 12:00, să-ți susții prietenul/ prietena sau colegul/ colega să câștige șorțul și trofeul StudChef.

 

Seara lungă a filmelor scurte

„Seara lungă a filmelor scurte” este un proiect ce aparține Departamentului Dezvoltare din cadrul ASD- Iași. Spre deosebire de celelalte ediții ce au fost realizate pe cont propriu în ceea ce privește organizarea, ediția din primăvara aceasta va fi realizată în cadrul Festivalului FEstudIS. Evenimentul va avea loc Vineri, 12 Mai, începând cu ora 20, la Casa Pogor. Pe durata a celor 150 de minute de filme de scurtmetraj cei prezenți vor putea urmări atât scurtmetraje românești, cât și animații, dar și o a treia categorie cu mix de scurtmetraje. De precizat că fiecareia dintre cele 3 categorii îi vor fi alocate 50 de minute integral. Vom urmări împreună o serie de scurtmetraje pline de diversitate, într-un cadru relaxant si distractiv.

Manifestări studențești

Te-ai intrebat vreodată cum este viața de student? Vino pe data de 14 mai, incepând cu orele 12, în Piața Unirii, la Manifestările studențești. Distracția și voia bună vor fi la ele acasă, și vor fi întreținute de asociațiile studențești din Iași. You gotta be there!

Gala Laureaților Gaudeamus

 

Universitariada

Locații: Baza Sportivă TUIAȘI și Decathlon

Cea mai așteptată competiție sportivă din cadrul festivalului este Universitariada. Anul acesta organizațiile înscrise vor participa la următoarele sporturi: șah, table, tenis de masă, volei, fotbal, badminton, biliard și streetball. Ne dorim să promovăm sportul în rândul studenților care nu au ocazia să participe la astfel de competiții dedicate celor care nu sunt profesioniști, ci celor care joacă de plăcere.